2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

 

Pšeničné otruby predstavujú vonkajšie vrstvy obrúsených obilných zŕn a sú cenným zdrojom vlákniny. Vláknina v otrubách absorbuje veľké množstvo vody a tak zväčšuje obsah stolice. Zvýšením množstva objemu v črevách ich lepšie vyprázdňuje a zvyšuje ich aktivitu. Otruby zároveň menia hlieny v hrubom čreve, čím vytvárajú ochrannú vrstvu proti vzniku nádorov. Sú schopné na seba viazať aj toxické látky. Obsahujú najviac fosfátov pre výživu nervov. Znižujú tiež cholesterol a riziko rakoviny hrubého čreva a prsníkov, priaznivo ovplyvňujú činnosť srdca a ciev.

Na odstránenie zápchy jeme 2 PL denne 1 týždeň, doplnené 1,5 - 2,5 dcl vody. Môžeme pridať šálku trojminútového odvaru z ľanového semena (1 PL na 1 l vody).

Krajina pôvodu: Slovensko