2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Pšenica potravinárska letná obsahuje veľa vlákniny, vitamíny skupiny A, B, E, prvky draslík, horčík, sodík, zinok, magnézium, vápnik, mangán. Obsahuje 60% škrobu a väčšie množstvo sacharidov, bielkovín. Pšenia dodáva telu esenciálne mastné kyseliny, posilňuje obranyschopnosť, reguluje trávenie a hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Konzumácia celozrnného pečiva aspoň v pomere 50% bielej múky a 50% čerstvej celozrnnej chráni pred zápchou.

Pšenicu možno konzumovať naklíčenú i uvarenú, pomlieť na múku, popr. pripraviť pšeničný čaj. Pšeničný čaj pripravíme zo 4 kopcovitých PL pšeničných zŕn, ktoré varíme 40 minút v 1/2 vody. Scedíme a popíjame. Čaj má sladkú aj mierne kyslú chuť.

 

V ponuke máme aj pšeničné múky vyrobené na Slovensku:

Celozrnná pšeničná múka hladká 1 kg

Grahamová pšeničná múka 1 kg

 

Krajina pôvodu: Slovensko