Pšenica potravinárska letná obsahuje veľa vlákniny, vitamíny skupiny A, B, E, prvky draslík, horčík, sodík, zinok, magnézium, vápnik, mangán. Obsahuje 60% škrobu a väčšie množstvo sacharidov, bielkovín. Pšenia dodáva telu esenciálne mastné kyseliny, posilňuje obranyschopnosť, reguluje trávenie a hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Konzumácia celozrnného pečiva aspoň v pomere 50% bielej múky a 50% čerstvej celozrnnej chráni pred zápchou.
Pšenicu možno konzumovať naklíčenú i uvarenú, pomlieť na múku, popr. pripraviť pšeničný čaj. Pšeničný čaj pripravíme zo 4 kopcovitých PL pšeničných zŕn, ktoré varíme 40 minút v 1/2 vody. Scedíme a popíjame. Čaj má sladkú aj mierne kyslú chuť.
V ponuke máme aj pšeničné múky vyrobené na Slovensku:
Celozrnná pšeničná múka hladká 1 kg
Grahamová pšeničná múka 1 kg
Krajina pôvodu: Slovensko
|
|