2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

 

Nakličovať môžeme všetky semená, ktoré nie sú chemicky ošetrené alebo morené.

 

Postup: Semená namočíme do vlažnej vody a necháme stáť. Po určitej dobe vodu zlejeme a semená premiestnime na misku s dierkami alebo na sitko. Semená prepláchneme pod tečúcou vodou, vodu necháme odkvapkať a misku s dierkami so semenami položíme na glazúrovanú misku. Semená preplachujeme minimálne dvakrát denne, aby nedošlo ku kvasným a hnilobným procesom.

 

 

Použitie: Celé alebo rozmixované naklíčené semená môžeme pridávať do:

- rozličných zeleninových, ovocných šalátov s nálevom i bez neho

- bieleho aj ovocného jogurtu

- mliečnych a vaječných koktailov

- zeleninových a ovocných štiav

- nátierok, na posypanie zemiakov a ryže

- ovocných pohárov, pudingov, krémov

- kaší