+421 2 45 945 266
e-mail: marianna.konradova@outlook.com
Nakličovať môžeme všetky semená, ktoré nie sú chemicky ošetrené alebo morené.
Postup: Semená namočíme do vlažnej vody a necháme stáť. Po určitej dobe vodu zlejeme a semená premiestnime na misku s dierkami alebo na sitko. Semená prepláchneme pod tečúcou vodou, vodu necháme odkvapkať a misku s dierkami so semenami položíme na glazúrovanú misku. Semená preplachujeme minimálne dvakrát denne, aby nedošlo ku kvasným a hnilobným procesom.
Použitie: Celé alebo rozmixované naklíčené semená môžeme pridávať do: - rozličných zeleninových, ovocných šalátov s nálevom i bez neho - bieleho aj ovocného jogurtu - mliečnych a vaječných koktailov - zeleninových a ovocných štiav - nátierok, na posypanie zemiakov a ryže - ovocných pohárov, pudingov, krémov - kaší
|