Pšenica špaldová je ľahko stráviteľná, s vysokým obsahom lepku. Je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou. V porovnaní so pšenicou letnou má viac bielkovín, minerálnych látok, tuku, esenciálnych kyselín. Vysoký obsah vlákniny výrazne podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Z minerálnych látok je významný obsah vápnika, fosforu, draslíka a stopové množstvá zinku, medi, selénu a železa. Obsahuje tiež vitamíny B1, B2, B3.
Je veľmi výživná a chuťovo lahodná, má orechovú chuť. Jej používanie pôsobí veľmi málo na ukladanie tuku v tele.
Pšenicu možno konzumovať naklíčenú a uvarenú, môžeme ju pomlieť na múku.
V ponuke máme špaldové múky vyrobené na Slovensku:
Celozrnná špaldová múka hladká 1 kg
Celozrnná špaldová múka polohrubá 1 kg
Celozrnná špaldová múka hrubá 1 kg
Špaldová múka hladká biela 1 kg
Krajina pôvodu: Slovensko
|