2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Pšenica špaldová je ľahko stráviteľná, s vysokým obsahom lepku. Je známa svojou vysokou nutričnou hodnotou. V porovnaní so pšenicou letnou má viac bielkovín, minerálnych látok, tuku, esenciálnych kyselín. Vysoký obsah vlákniny výrazne podporuje trávenie a črevnú peristaltiku. Z minerálnych látok je významný obsah vápnika, fosforu, draslíka a stopové množstvá zinku, medi, selénu a železa. Obsahuje tiež vitamíny B1, B2, B3.

Je veľmi výživná a chuťovo lahodná, má orechovú chuť. Jej používanie pôsobí veľmi málo na ukladanie tuku v tele.

Pšenicu možno konzumovať naklíčenú a uvarenú, môžeme ju pomlieť na múku.

 

V ponuke máme špaldové múky vyrobené na Slovensku:

Celozrnná špaldová múka hladká 1 kg

Celozrnná špaldová múka polohrubá 1 kg

Celozrnná špaldová múka hrubá 1 kg

Špaldová múka hladká biela 1 kg

 

Krajina pôvodu: Slovensko