2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Hrach lúpaný polený žltý je cennou potravinou, pretože dodáva telu veľa živín - bielkovín, tukov a sacharidov. V kombinácii so zeleninou a obilninami poskytuje plnohodnotné bielkoviny, ktoré nahradia aj mäso. Hrach poskytuje telu veľké množstvo vitamínov skupiny B (B1, B2, B3, B6), vitamíny C, E, H, K, kyselinu listovú, minerálne látky draslík, fosfor, síru, horčík, vápnik, sodík a stopové prvky železo, zinok, mangán, meď, nikel, selén, jód, chróm. Patrí medzi semená blokujúce proteázu a tak pôsobí preventívne proti rakovine. Hrach podporuje správnu činnosť tráviacej sústavy, pomáha udržiavať hladinu cholesterolu v krvi, posilňuje nervovú sústavu, tlmí zápalové procesy.

Hrach môžeme variť, pripravujeme z neho polievky, omáčky, kaše, nátierky. Odporúčame na noc namočiť do vody.

Krajina pôvodu: Slovensko