2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Fazuľa vigna-mungo obsahuje hodnotné tuky, bielkoviny, sacharidy, kyselinu listovú, vitamíny skupiny B a minerály horčík, draslík, fosfor, železo. Mungo je ideálne na nakličovanie, veľmi rýchlo rastie a je chutné. Môže sa použiť aj ako varená strukovina do šalátov, zeleninových jedál, polievok, ale najviac vitamínov má vo forme klíčkov. Naklíčené výhonky majú sladkú chuť pripomínajúcu mladý hrášok. Klíčky sa svojou nutričnou hodnotou vyrovnajú mäsu.

Pri nakličovaní obsah sáčku najprv na 12 hodín zalejeme vodou. Semená prepláchneme a prenesieme na dierkovanú misku z nakličovacej súpravy. Tri - štyri dni nakličujeme tak, že 2-3-krát denne premývame vodou. Veľa cenných vitamínov si klíčky uchovajú, ak ich nakličujeme v tme. Po 3 - 4 dňoch môžeme konzumovať, dĺžka zrelých klíčkov dosiahne dĺžku cca 1 cm. Naklíčené mungo môžeme pridať do šalátov či nátierok.

Pri varení fazuľu mungo namočíme na 10 - 18 hodín.

Krajina pôvodu: Čína