2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Bôb patrí medzi najstaršie druhy zeleniny. Obsahuje vysoký podiel bielkovín, draslíka, fosforu a vápnika, taktiež vitamíny A a B. Vďaka vysokému obsahu bielkovín sa odporúča pri problémoch s kĺbmi. Bôb je bohatý na látky, ktoré pomáhajú pri Parkinsonovej chorobe, hypertenzii a malárii.

Používa sa na prípravu polievok, nátierok, ako príloha. Uvarené semená môžeme upražiť. Chutia ako gaštany, v niektorých regiónoch Slovenska je tradičnou pochúťkou vo vianočnom období.

Príprava bôbu: sušené bôby treba nechať namočené vo vode počas noci, voda sa scedí, pretože je horkej chuti a bôb sa uvarí do zmäknutia. Uvarené treba olúpať.

Krajina pôvodu: Kanada