2015_06_16_14_58_42.png

SME TU PRE VÁS OD ROKU 1990

AJ VĎAKA VÁM

2015_06_16_14_57_20.png

Zo všetkých tukov najkvalitnejšie sú rastlinné oleje lisované za studena. Je v nich zachovaných najviac účinných látok. Tieto oleje vlastne prechádzajú iba jedným lisovaním, pri teplote 35 - 50° C. Ostatné oleje prechádzajú druhým, tretím a niekedy až štvrtým lisovaním, aby sa zo semien podarilo dostať čo najviac oleja. Zahriatie ale spôsobuje ničenie niektorých dôležitých látok - mastných a organických kyselín, vitamínu E. Vzniká taktiež množstvo toxických látok, ktoré sa musia odstrániť rafináciou. Rastlinné oleje lisované za studena majú aj liečebné účinky, priaznivo ovplyvňujú pečeň, pokožku a sliznice. Za studena lisované oleje obsahujú Omega-3 a Omega-6 mastné kyseliny, je však dôležité prijímať ich vo vyváženom stave.